Szociális szolgáltatások fejlesztése támogató technológiai eszközök biztosításával
a házi gondozás területén (TIOP-3.3.2-12/1-2013-0001)

English verrsion

Gyengénlátóknak  

Guruló.hu

Kaposvár

Tovább a készleten lévő eszközökhöz

A megváltozott munkaképességű embereket foglalkoztató Praktikum Nonprofit Kft. ad helyet a Guruló projekt 5. megnyitott műhelyének Kaposváron. A 9 MFt-os beruházásból egy 240 nm-es műhelyet újítottak fel. Az átalakítás során kialakításra került az orvosi vizsgáló, öltöző, raktár és a kerekesszékek átalakításának helyszíne a gépesített, szerszámokkal felszerelt műhely.

A kerekesszék átalakításokat a műhelyvezető mellett 3 megváltozott munkaképességű műszerész végzi mozgásterapeuta és orvos együttműködésével.

2010. december 7-én Szita Károly, Kaposvár polgármestere nyitotta meg az átadó ünnepséget, amelyet István Atya áldása követett. A Köztársasági Elnök felesége, Schmittné Makray Katalin által írt levelet Bartal Attila projektvezető olvasta fel. A szalagvágás szintén a város első emberének feladata volt. A megnyitón részt vett Dr. Hegedűs Lajos, a MEOSZ elnöke és a Kaposvár Megyei Jogú Város Népjóléti Iroda igazgatója, Dr. Vörös Gyula is.

Az Fino-Food Kft. telephelyén kialakított akadálymentes konferenciaközpont adott helyet a hivatalos megnyitót követő konferenciának.

Bartal Attila projektvezető köszöntője után a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közalapítvány két munkatársa, Páter Tünde és Simonics Benjamin a fogyatékos emberekért tett erőfeszítésekről beszéltek.

Kogon Mihály, a TÁMOP 1.4.2 program szakmai vezetője, illetve a Mozgássérült Emberek Rehabilitációs Központja igazgatója mutatta be az eddig elért eredményeket és a hátralévő feladatokat.

A MEOSZ elnöke, Dr. Hegedűs Lajos „A Mozgáskorlátozottak Somogy Megyei Egyesületének szolgáltatásai, azok létrejötte, és működésük. A GURULÓ projekt régióban betöltött szerepe és lehetőségei a fogyatékos embereknek életminőségének javításában.” címmel tartott előadást.

Dr. Vörös Gyula Népjóléti Iroda igazgatója és Nábrádi Csilla Somogy Megyei Önkormányzati Hivatal Humánszolgáltatási Főosztály szociálpolitikusa ismertette a fogyatékos emberek által a régióban igénybe vehető szociális szolgáltatásokat és az akadálymentesítés területén elért eredményeket.

A közel 100 résztvevő között számos helyi és regionális civil szervezet képviseltette magát.