Szociális szolgáltatások fejlesztése támogató technológiai eszközök biztosításával
a házi gondozás területén (TIOP-3.3.2-12/1-2013-0001)

English verrsion

Gyengénlátóknak  

Mozgássérült gyermekekkel foglalkozó szakemberek látogatása a szombathelyi műhelyben.

A Guruló műhelyhálózat Szombathelyi műhelyében láttuk vendégül a városban működő ARANYHÍD Nevelési-Oktatási Integrációs Központ igazgatóját, Horváth Róbertet és lelkes mozgásterápiával, valamint gyógypedagógiával foglalkozó szakembereit.

A műhelylátogatás célja, hogy a tanévkezdés előtt a pedagógusok, valamint a műhelyben dolgozó szakemberek megismerkedjenek egymással. Az elmúlt tanév során is számos átalakítást és javítást végzett el az oktatási központ közelében lévő műhely az ott tanuló mozgássérült diákok között.

A találkozót Kogon Mihály a projekt szakmai vezetője és a MEREK igazgatója nyitotta meg. A műhelyvezető és a mozgásterapeuta bemutatkozása után megtekintették az iskola dolgozói a különböző kerekesszékeket, életvitelt segítő eszközöket. A fogyatékos emberek fejlesztésével foglalkozó szakemberek meglátva a sok alkatrészt, párnát, speciális eszközöket egyből elkezdték sorolni azokat a tanulókat, akik számára valamelyik segédeszköz használható lehetne.

A műhelylátogatást felhasználtuk újabb ismeretek átadására is, ezért bemutatásra került az emelőket és felső sínes rendszereket gyártó Guldmann termékek is. Gyakorlati bemutatón keresztül ismerhették meg a szakemberek, hogy miképpen lehet felsős sínes rendszer segítségével mozgássérült embert kiemelni, majd mozgatni erőkifejtés nélkül.

A műhelylátogatás és a különböző területen dolgozó szakemberek találkozása hozzájárul a mozgássérült emberek önálló életének megteremtéséhez, a komplex rehabilitációs szemlélet gyakorlati alkalmazásához.

Várjuk más szakmai csoportok jelentkezését is bármelyik műhelyünkbe és a Mozgássérült Emberek Rehabilitációs Központjába. Időpont-egyeztetés: Gyulai Dávid, gyulai.david@merek.hu