Szociális szolgáltatások fejlesztése támogató technológiai eszközök biztosításával
a házi gondozás területén (TIOP-3.3.2-12/1-2013-0001)

English verrsion

Gyengénlátóknak  

Adomány eszközök a debreceni Faragó Utcai Óvodának

A Faragó Utcai Óvoda 1983 szeptemberétől foglalkozik sérült (látás- mozgássérült) gyermekek óvodai integrált nevelésével. Az itt dolgozók valamennyien elkötelezettek a befogadó nevelés mellett. Fontos feladatuknak tartják a sérült gyermekek önállóságának, szocializációjának fejlesztését. A társas kapcsolatok alakulása során megismerik az ép és sérült gyermekek egymás értékeit, megtanulják elfogadni a segítséget.

A 2011. május 25-én egy érzékenyítő nap megrendezésére azért került sor, hogy az intézménybe járó ép gyermekek megismerjék és kipróbálják azokat a helyzeteket, eszközöket, melyekkel mozgás- és látássérült társaik nap,

mint nap találkoznak, használnak. A másság megismerése, megértése segíti a kölcsönös elfogadást.

„A Faragó Utcai Óvoda Gyermekeiért Alapítvány” számára a nyíregyházi Guruló műhely speciális eszközöket biztosít a sérült gyermekeknek. Az óvoda szolgáltatásait igénybe vevő fogyatékos gyermekek sportolási lehetőségei bővülnek, valamint a velük foglalkozó szakemberek számára is könnyebbé válik a munkavégzés. A járókeretek, ültető modulok többféle fejlesztési lehetőséget kínálnak fel a szakemberek számára.

Az adomány eszközök az Országos Egészségbiztosítási Pénzár (OEP) által nem támogatott segédeszközök. Beszerzésük ezáltal nehézkes és költséges. A pályázatban kialakított kölcsönzési rendszer megfelelő megoldást biztosít az ehhez hasonló, rövid ideig használt eszközök, költséghatékony felhasználásához.

A rendezvényről készült hír (6:25-től kezdődik):