Szociális szolgáltatások fejlesztése támogató technológiai eszközök biztosításával
a házi gondozás területén (TIOP-3.3.2-12/1-2013-0001)

English verrsion

Gyengénlátóknak  

Térítésmentes FNO képzés Kaposváron

A Mozgássérült Emberek Rehabilitációs Központja a TÁMOP 1.4.2-07/ 1-2008-0001 program keretében térítésmentes 4 napos akkreditált képzést hirdet az „FNO (Funkcióképesség, fogyatékosság és egészség nemzetközi osztályozása) elméleti és gyakorlati alkalmazása” címmel. A képzés tanúsítványt ad. A létszám limitált, ezért részvételt a jelentkezés sorrendjében tudjuk biztosítani. A képzésre felsőfokú végzettséggel rendelkező Somogy megyei rehabilitációs szakembereket várunk. A képzést a közeljövőben Magyarország minden megyéjében megtartjuk, annak érdekében, hogy a hazai szakemberek a nemzetközi trendeknek megfelelő felkészültséggel rendelkezzenek.

Az FNO használata segít abban, hogy a vizsgálatok során ne a kiesett, hanem a meglévő funkciókra és képességekre, valamint a környezet szerepére fókuszáljunk.
Ez a szemlélet és az FNO használata Magyarországon is egyre nagyobb teret hódít, így pl. ezt a módszert alkalmazzák a megváltozott munkaképesség felmérésében, valamint hasznos eszköznek bizonyult a mozgássérült emberek komplex rehabilitációjában is.

Az FNO könyv ajánlásával összhangban az osztályozás használatához megfelelő jártasság megszerzése javasolt. A képzésen résztvevők megismerhetik az FNO elméleti hátterét, kódolási és minősítési szabályait, gyakorlatát. Önállóan képesek lesznek a megfelelő kódok kiválasztására és minősítésére. A felhasználók igényeihez alkalmazkodó kerekesszék kiválasztás elméleti és gyakorlati szempontjaiba is betekintést kapnak.

A képzés ideje alatt étkezést és akadálymentes szállást biztosítunk.

A képzés megnevezése: Az FNO elméleti és gyakorlati alkalmazásának feltételei
Felnőttképzési akkreditációs száma: PL-3343
A képzés helyszíne: Klebelsberg Kuno Kollégium, 7400 - Kaposvár, Álmos vezér u. 1.
A képzés időpontja: 2011. január 6-7., január 13-14.
A képzés résztvevői: rehabilitációs szakemberek (pl. mozgásszervi szakorvosok, gyógytornászok, konduktorok, szomatopedagógusok)
A képzésen oktató szakemberek:
Dr. Besze Tibor, ortopéd és traumatológus szakorvos
Vekerdi-Badóné Puskás Klára, mozgásterapeuta

A jelentkezéshez kérjük, vegye fel a kapcsolatot a Conference Tours rendezvényszervező céggel e-mailben az conftour@mtesz.hu címen vagy a 06-1-332-9999 telefonszámon.
Jelentkezési határidő: 2011. január 5.

A képzés további részleteivel kapcsolatban kérjük, keresse Steinberg Johanna képzési referenst a 06-20-596-35-47 telefonszámon, vagy steinberg.johanna@merek.hu email címen. A képzés tematikája a www.gurulo.hu honlapon érhető el.

Kapcsolódó galéria: