Szociális szolgáltatások fejlesztése támogató technológiai eszközök biztosításával
a házi gondozás területén (TIOP-3.3.2-12/1-2013-0001)

English verrsion

Gyengénlátóknak  

Debrecen Logisztikai Központ kitelepülése - Nyíracsád Falunap - 2016. június 24.

   Beszámoló

2016. június 24-én a Debreceni Logisztikai Központ két munkatársa (Borbély Ferenc és Juhász Zsolt) részt vett a Hajdú-Bihar Megyei Mozgáskorlátozottak Egyesülete (HBME) és Nyíracsád Község Önkormányzata által rendezett Tanyanapon. A rendezvényt Dr. Nagy János polgármester és Szécsényi Lajos a HBME elnöke nyitotta meg. A megnyitó után  „Így élünk  mi” címmel érzékenyítő előadást hallhattunk, melynek keretében mi is bemutathattuk néhány szóban központunkat.

Ezt követően a HBME ifjúsági csapatához csatlakozva kvízjátékon ill. bográcsos főzőversenyen vettünk részt. Közben a polgármester úrnak és Dánné Molnár Erzsébetnek a HBME területi vezetőjének személyesen is bemutattuk szolgáltatásainkat. Úgy tapasztaltuk, hogy ezeken a kis településeken egyáltalán nem hallottak rólunk, de mindenki örült és üdvözölte a kezdeményezést. A beszélgetések során kiderült az is hogy nagy gondjuk van a vényes javításokkal, ugyanis a segédeszköz forgalmazó cég csak időnként jár arra és akkor összeszedik a javítandó eszközöket, elviszik és egy hónap múlva viszik csak vissza. Megbeszéltük, hogy erre a problémára is megoldást jelenthet a kölcsönzés.  A rendezvény végén Szécsényi Lajos elnök úrtól  meghívást kaptunk a HBME egyesületi napjára, melyet 2016. július 30-án rendeznek szintén Nyíracsádon.

Tapasztalataimat összegezve: eredményes és hasznos volt részvételünk ezen a rendezvényen. Úgy gondolom, az ilyen és ehhez hasonló rendezvények a  későbbiekben   pozitív hatással lesznek működésünkre.

Debrecen, 2016.06.27.

Borbély Ferenc