Szociális szolgáltatások fejlesztése támogató technológiai eszközök biztosításával
a házi gondozás területén (TIOP-3.3.2-12/1-2013-0001)

English verrsion

Gyengénlátóknak  

Kosárlabdázásra alkalmas kerekesszékek gyártása Miskolcon

A miskolci guruló műhely szakemberei már legalább fél éve dolgoznak külső szakértő bevonásával, kosárlabdázásra alkalmas kerekesszékek gyártásán. A megrendelés a helyi és budapesti kosárlabdázóktól érkezett. A legalább 3000-5000 euró közötti sporteszközök megvásárlása nincs lehetőség, azonban bontott alkatrészek felhasználásával az egyedileg tervezett székek összeállítását a sportolók még meg tudták engedni maguknak. Mindehhez szükség volt a Guruló műhelyhálózat támogatására is: szakembereink közel 10.000 Ft-os darabáron állították elő a sportolásra alkalmas székeket, amelyekből a felét fizették a kosaras csapat tagjai.

A gyártást megelőzően külső szakértő bevonásával elkészültek a székek tervei és méretezése. A műhely mozgásterapeutája pedig az FNO módszer alkalmazásával felmérte a hét sportolót, hogy valóban egyéni igényeikhez mérten készüljenek el a székek.

A mozgássérült emberek - sérülésüktől függően - szinte minden sportágban részt tudnak venni. Az ezekhez szükséges speciális segédeszközöket az Országos Egészségbiztosítási Pénztár nem támogatja, így a több ezer eurós beruházások helyett egyedi megoldásokat keresnek azok, akik aktívan szeretnének sportolni. A mozgássérült sportolók támogatása projektünk kiemelt részét képezik, ezért is büszkék vagyunk, hogy rész tudtunk venni a parasport támogatásában.