Szociális szolgáltatások fejlesztése támogató technológiai eszközök biztosításával
a házi gondozás területén (TIOP-3.3.2-12/1-2013-0001)

English verrsion

Gyengénlátóknak  

Megérkeztek az új műhelyautók

Befejeződött a Guruló program egyik legnagyobb, közbeszerzésen keresztül lebonyolított eszközbeszerzése. A meglévő négy műhelyautó mellé újabb három Mercedes Sprinter haszongépjármű érkezik. A 21,5 millió Ft-os beszerzés eredményeképpen valamennyi regionális műhely saját autóval tudja elérni a mozgássérült embereket. Az autók nagy segítséget jelentenek azon kistelepülések elérésében, ahol a szociális szolgáltatások hiányosak.

Tapasztalataink alapján a kerekesszék-javítás és karbantartás mind a garanciális, mind az öregebb segédeszközöknél nehézségekbe ütközik. A nagyobb településen élők számára azonban könnyebb megszervezni a problémák elhárítását.

Az alacsony jövedelmű, kistelepülésen élő mozgáskorlátozott emberek számára sokkal körülményesebb megoldani a szolgáltatások elérését. A műhelyautókban el lehet vinni azokat a szerszámokat, amelyekkel hatékonyan javíthatóak helyben a segédeszközök. Számos kiszállásnál elég csak beállítani a fékeket, lábtartókat és az ülésmagasságot. Ezek a gyorsan elvégezhető karbantartási, javítási munkálatok segítik a mozgáskorlátozott emberek önállóságát: a megfelelően és biztonságosan használható kerekesszékekkel a közlekedés, irányváltás egyszerűbb, kevesebb energiát igényel a segédeszközök használata.