Szociális szolgáltatások fejlesztése támogató technológiai eszközök biztosításával
a házi gondozás területén (TIOP-3.3.2-12/1-2013-0001)

English verrsion

Gyengénlátóknak  

Szociális szakemberek látogatása a budapesti műhelyben

A projektgazda, Mozgássérült Emberek Rehabilitációs Központja, mint a mozgássérült emberek komplex rehabilitációjával foglalkozó országos hatókörű intézmény 2011. július 8-ra meghívta a Budavári Szociális és Gyermekjóléti Szolgáltatási Központ Családsegítő Módszertani Csoport közreműködésével a mozgáskorlátozott emberekkel foglalkozó szakembereket. A szociális alapszolgálatban dolgozó munkatársak megismerkedtek a MEREK szolgáltatásaival, illetve a Guruló projekt célkitűzéseivel és az eddig elért eredményekkel.

Kogon Mihály a MEREK igazgatója és a program szakmai vezetője az intézményt, Bartal Attila projektvezető pedig a Guruló projektet mutatta be a résztvevőknek. Az elsősorban családsegítéssel foglalkozó intézményekben dolgozó szakemberek megtekintették a MEREK-et, majd a budapesti műhelyt.

A látogatás befejezéseképpen az Intézmény vezető munkatársaival találkoztak a résztvevők: a rövid kötetlen beszélgetés alkalmával kiderült, hogy a MEREK és a Guruló projekt egyes részei ismeretlenek voltak a szakemberek előtt, azonban számos kliensük számára tudnák ajánlani a bemutatott szolgáltatásokat.

A személyes találkozások és az Intézmény, valamint a segédeszköz műhely bemutatása fontos lépések a mozgássérült emberek társadalmi befogadása felé.