Szociális szolgáltatások fejlesztése támogató technológiai eszközök biztosításával
a házi gondozás területén (TIOP-3.3.2-12/1-2013-0001)

English verrsion

Gyengénlátóknak  

Újfajta megoldásokat keresnek hazai és nemzetközi szakemberek a mozgássérült emberek segédeszköz-ellátására

A Mozgássérült Emberek Rehabilitációs Központja (MEREK) nemzetközi szakmai konferenciát szervez 2011. október 18-án Dr. Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter fővédnökségével a mozgássérült emberek segédeszköz-ellátásának fejlesztése érdekében.

A konferencia a támogató technológiákkal kapcsolatos legújabb folyamatokról, az ellátórendszerek legjobb gyakorlatairól ad európai kitekintést a rehabilitációs szakemberek és vezető tisztségviselők számára. Az eseményen a nemzeti erőforrás miniszter köszöntőjét követően a hazai és külföldi előadók körüljárják a magyarországi segédeszköz-ellátórendszer fejlesztésének lehetőségeit, valamint bemutatják saját országuk bevált gyakorlatait. A meghívottak köre kiterjed kormánytisztviselők, életvitelt segítő eszközöket forgalmazók, felsőoktatási intézmények és rehabilitációs szakértők körére.

Az egynapos konferencia célja, hogy a hazai döntéshozók megismerkedjenek a segédeszköz-ellátás újfajta megoldásaival: a kölcsönzési rendszer hatékonyságával, valamint az egyéni igények érvényesítésével a támogató technológiák alkalmazása területén.

A konferencia a Társadalmi Megújulás Operatív Program támogatásával megvalósuló kiemelt projekt keretében kerül megrendezésre.