Szociális szolgáltatások fejlesztése támogató technológiai eszközök biztosításával
a házi gondozás területén (TIOP-3.3.2-12/1-2013-0001)

English verrsion

Gyengénlátóknak  

Gurulnak a miskolci kosarasok

Napjainkban kevés olyan sportág létezik, amelyben kerekesszékes emberek - sérülésüktől függően - ne tudnának részt venni. A rendszeres mozgás kiemelt fontosságú a mozgássérült emberek körében. A sportolás nem csak az egészség megőrzésében játszik szerepet, hanem az önbecsülés növelésében és a társadalmi befogadás megteremtésében is

A miskolci Kekék Világ SE közel egy éve alakult, hogy Budapest után az ország második legnagyobb városában élő mozgássérült emberek, szintén hódolni tudjanak az egyik legnépszerűbb parasportnak.

A miskolci Guruló műhely 2011. október 10-én átadta át a hét sportoló számára készült kereksszékeket. A gyártást megelőzte egy egyéni méretvételi folyamat, amelynek eredményeképpen a kerekesszékek a használó adottságaihoz lettek igazítva.

Az átadó ünnepségre a Városi Sportcsarnokban került sor, ahol a DKSK-MISI fiatal sportolóival közös mérkőzésen mutatták be a kerekesszékekes kosárlabdázók tudásukat. A serdülő lányok szintén kerekesszékben ülve játszottak a mozgássérült sportolókkal.

A Guruló projekt munkatársai a kerekesszékek darabját 10.000 forintért készítették el, amely töredéke a közel 750.000 Ft-os sporteszköznek. Bármennyire is fontos a parasport a mozgássérült emberek számára az Országos Egészségbiztosítási Pénztár nem támogatja a sporteszközök beszerzését.

Kapcsolódó galéria: