Szociális szolgáltatások fejlesztése támogató technológiai eszközök biztosításával
a házi gondozás területén (TIOP-3.3.2-12/1-2013-0001)

English verrsion

Gyengénlátóknak  

Guruló.hu

Székesfehérvár

Tovább a készleten lévő eszközökhöz

A gyors tempóban elkészülő 7. guruló műhely átadására 2010. december 21-én került sor. A korábban bemutatóteremként funkcionáló helyiséget a program keretén belül 3,5 MF-ból újították fel. A város forgalmas kereszteződésében található műhely felújítása elsősorban belsőépítészeti átalakításokat és akadálymentesítési munkálatokat takart. Az átadott műhelyben a műhelyvezető irányítása mellett 3 fő megváltozott munkaképességű műszerész, 1 fő félállású mozgásterapeuta és orvos látja el a feladatokat.

Akár csak az első műhely megnyitóján, jelen volt Bernáth Ildikó. A fogyatékosságügyi miniszteri biztos asszony köszöntőjében elismerte a MEREK által indított pályázat sikerét: a fogyatékos emberek munkaerőpiaci helyzetének javítása kiemelten fontos terület, amelyhez ez a program is jelentős mértékben hozzájárul. Kogon Mihály megköszönte a méltató szavakat, majd röviden bemutatta a műhelyt Császár Attila műhelyvezetővel együtt. Végezetül Östör Annamária tanácsnok asszony rövid beszédében hangsúlyozta, Székesfehérvár számára fontos, hogy a MEREK itt nyitotta meg Guruló műhelyét.

Székesfehérvár Guruló műhely

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat vezetője Kozma Imre atya áldotta meg a helyiséget. A legutoljára megnyílt guruló műhely szalagját Bernáth Ildikó fogyatékosságügyi miniszteri biztos asszony vágta át.

Az ünnepélyes átadó ünnepséget követő konferenciát Kogon Mihály, a MEREK igazgatójának és a projekt szakmai vezetőjének előadása nyitotta meg. Előadásában összefoglalta az elmúlt időszak jó és rossz tapasztalatait, valamint a projekt megvalósításához fontos lépéseket.

Dr. Pósfai Gábor az Országos Rehabilitációs és Szociális Szakértői Intézet újonnan kinevezett főigazgatója a fejlesztési tervekről, valamint az ORSZI által megvalósított projektekről beszélt az együttműködési lehetőségek kihangsúlyozása mellett.

A projekt forgalmazási szakértője dr. Szabó Gyula előadása az elért eredményeken túl a műhelyhálózat újabb szolgáltatásainak meghatározásáról szólt.

A konferencia után állófogadással és egy 7 emeletes tortával ünnepelték meg a projekt egyik legnagyobb mérföldkövének elérését a TÁMOP és MEREK munkatársai.